Kauwenknabbels
Toen ik vorig voorjaar 2 avonden na elkaar ging aanzitten op rechtbekken, strekte ik een 150-tal kauwen en kraaien. De wind zat goed en ik zat vlak onder de aanvliegroute naar het bos waar de beestjes heen vlogen om de nacht door te brengen. 'k Vond het eigenlijk zonde om de dieren zomaar te begraven en ik nam er enkele mee naar huis en maakte ze als hapje klaar zoals mijn vrouw dat vaak met bosduiven doet.
't Moet gezegd, ze zijn beter dan de bosduivenhapjes. Hoe maak je zelf het perfecte hapje:
Kauwenknabbels met een perfect krokante korstje maak je in een handomdraai!
​
-
Snij de filetjes in 2-3 stukjes.
-
De stukjes vlees rondom goed bedekken met bloem (klop overtollige bloem eraf), dan door eiwit en vervolgens door paneermeel. De bloem zorgt ervoor dat er meer ei aan het vlees blijft plakken, het ei maakt dat er meer paneermeel blijft zitten.
-
Druk het paneermeel lichtjes aan, zodat het straks niet meteen loskomt in de pan.
-
Bakken in flink wat olie of geklaarde boter (het paneermeel slorpt veel vetstof op) en laat de vetstof niet té heet worden, zodat het paneermeel niet verbrandt.
-
Draai pas om als de zijkanten bruin beginnen te worden. Zet geen deksel op de pan, dan wordt het paneerlaagje niet krokant. Bak maar één keer aan elke kant.
-
Laat daarna uitlekken op keukenpapier. Kruiden kan vóór je gaat paneren, of meng de kruiding door het paneermeel.
-
Serveer met een tartaar- ketchup- of aiolisausje en smullen maar!
​
Heb jij ook een origineel recept van wild?
Mail het naar kristof@jachtsite.be en we delen het hier ook.
​
​